RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Ovaj izum će zameniti telefone

Pametni prstenovi nisu novost, ali funkcionalnost ovog gedžeta je ono što ga izdvaja od ostalih. Uz pomoć njega moći ćemo da obavljamo pozive koristeći samo naš kažiprst.

Yanko Design je poznat po svojim prelepim konceptima najrazličitijih proizvoda, a s obzirom da su trenutno nosivi gedžeti “in”, napravili su i detaljan prikaz ovakvog jednog uređaja koji bi mogao da proizvodi ni manje ni više nego Nokia. Nokia Fin je pomalo atipičan u odnosu na slične gedžete. U pitanju je prsten uz pomoć kojeg ćemo moći da razgovaramo.

Pametni prstenovi nisu novost, ali njegova funkcionalnost je ono što ga izdvaja od ostalih, obavljanje poziva pomoću kažiprsta zaista zvuči interesantno i primamljivo. Nokia Fit će biti napravljen od mekanog silikona i gume, a takođe će biti i vodootporan.

Nokia-Fit

Korisnici će vibracijama biti obavešteni o dolazećim pozivima i drugim notifikacijama. Gedžet će biti opremljen i sa nekoliko dugmića, koji će se zahvaljujući ergonomičnom dizajnu lako koristiti.

Prema reči Fit u imenu ovog uređaja reklo bi se da će on verovatno moći da prati i neke fitnes parametre, kao što je krvni pritisak ili nivo stresa, ali o tome nije bilo reči u ovom konceptu.

Nokia Fit deluje kao nešto što bi moglo da postane popularno i privuče veliki broj korisnika. Međutim, pre nego što se pojavi, Nokia bi trebalo da reši neke probleme kao što je njegovo lociranje ukoliko ga slučajno izgubimo, kao i da kucanje poruka na telefonu sa njim ne bi bilo lako.

Izvor: softpedia.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.