RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Po izboru Micka Jaggera, na letovima British Airwaysa svirat će Mostar Sevdah Reunion

Inače, kreatori aprilske playliste su bili, ni manje ni više, nego Mick Jagger i Rufus Wainwright koji je uvrstio po svom izboru MSR.

Inače, čuveni britanski Songlines (specijalizirani magazine za World Music) je isti album izabrao u martovskom broju kao ‘TOP OF THE WORLD’ i stavio jednu kompoziciju sa albuma na istoimenu kompilaciju koja izlazi uz svaki broj. Inače, samo 10 izdanja dobiju tu čast.

Uz to, na europskoj top listi za World Music – koju priređuje EBU , album se nalazi na petoj poziciji za mjesec mart. Ne zaboravimo da se prošlog mjeseca našao na trećem mjestu ,a u januaru je također bio na petoj poziciji.

Inače, na toj top listi se obično album pojavi za jedan mjesec, a vrlo rijetko dva zbog same činjenice da mjesečno izađe bar stotinjak albuma World Musica u svijetu.

Do sada se nije dogodilo da se ijedan izvođač iz Bosne i Hercegovine nađe tri mjeseca zaredom na ovoj listi.

Mostar Sevdah Reunion je uspijevao i prije da upadne na TOP 20 sa nekim starim izdanjima, međutim, ovo je apsolutno najveći uspjeh ‘mostarskih ambasadora’ do sada.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.