RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazin

Policija u veoma kratkom roku rasvijetlila razbojništvo

Dana 14.02.2015. godine, oko 20,20 sati, policiji je prijavljeno da je nad radnicom trgovinske radnje u ulici Muse Ćazima Ćatića u Brčkom od strane dva lica izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“. Odmah po saznanju za događaj, policijski službenici su izašli na lice mjesta, isto obezbijedili, te preduzeli opsežne operativno-taktičke mjere i radnje na pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela.

Na mjestu događaja, izvršenim uviđajnim radnjama konstatovano je da su, neposredno prije prijavljivanja, u trgovinsku radnju, ušla su dva muška lica, od kojih je jedno lice fizički napalo radnicu dok je drugo iz kase otuđilo dnevni pazar, nakog čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Napadnuta radnica je prevezena u bolnicu u Brčkom, gdje je ljekarskim pregledom utvrđeno da je zadobila lake tjelesne povrede.  O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Nakon obrade lica mjesta i prikupljenih operativnih informacija policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u veoma kratkom roku rasvijetlili ovo teško krivično djelo, te identifikovali dva lica koja se dovode u direktnu vezu sa njegovim izvršenjem.

Radi se o licima sa inicijalima S.K. rođen 1995. godine i A.Dž. rođen 1997. godine oba sa područja Čelića.

U sklopu preduzimanja istražnih radnji, policijski službenici su na osnovu naredbe osnovnog Suda Brčko distrikta BiH, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili pretres kuće u ulici Sulje Kahrimana, prilikom čega su u navedenoj kući pronašli odjeću koju su koristila pomenuta lica prilikom izvršenja krivičnog djela.

Lica S.K. i A.Dž. su lišena slobode i privedena u Policiju Brčko distrikta BiH, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada.

Tokom današnjeg dana imenovani će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ¨Razbojništvo¨ iz člana 283. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH u cilju daljeg krivično-pravnog.

Stručni savjetnik šefa  Policije za poslove informisanja

                                                                     Halid Emkić

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.