RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Prokelj Aneth

Sastojci

600 g pilećih bataka

50 g meda

50 g senfa

 mirođija

2 kašike ulja

800 g barenog prokelja

20 g putera

2 kašike brašna

500 ml mlijeka

 dodatak jelu

 biber

200 g raženog hljeba

Priprema

Batake začiniti dodatkom za jelo. Med, senf i sitno isjeckanu mirođiju pomiješati i preliti batake. Staviti batake u posudu premazanu uljem. Naliti malo vode i peći 40 minuta na 200*C. Puter otopiti, dodati brašno, malo propržiti i uliti mlijeko uz stalno miješanje. Dodati prokelj, dodatak jelu, biber i mirođiju. Servirati jelo uz raženi hljeb

Da prokelj ne bi imao neprijatan miris, treba ga baciti u ključalu, blago posoljenu vodu i kuvati najviše 5-6 minuta a zatim ga staviti u posudu sa malo putera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.