RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Seksom protiv PMS-a!

Ne moramo ni napominjati koji su to simptomi PMS-a, jer svi dobro znamo da je to vrijeme kada mrzimo sve oko sebe i svi mrze nas, jer smo nervozne, depresivne, deremo se, urlamo… Čini nam se da tome nema kraja niti rješenja, a ono je zapravo vrlo jednostavno – seks.Za vrijeme seksa u organizmu se proizvodi endorfin – prirodni opijat. Endorfin može smanjiti bol koja se često javlja za vrijeme PMS-a. Uz to organizam proizvodi hormon oksitocin koji potiče osjećaj ugode i privrženosti među partnerima. Ono što je najvažnije jeste da smanjuje stres koji je u današnje vrijeme svuda oko nas.

Uživati u seksu tokom PMS-a možete i zbog toga što su to neplodni dani. Možete se opustiti bez straha od trudnoće. Međutim, provjerite svoj ciklud i izračunajte d ali je to zaista tako. Ukoliko niste sigurni da su to zaista neplodni dani, ipak koristite zaštitu. Dali smo vam  još puno razloga da uživate u seksu sa svojim partnerom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.