RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Sjećate li se starog Bukvara?

Kako bismo mogli zaboraviti Zdravka Zaboravka, Kucan Cule, Pismo vojniku, Išla Maša u šumu, Leti, leti lasta i druge priče s kojima smo učili pisati i čitati i pjesmice koje smo uz veliku tremu recitovali pred cijelim razredom i ljutom učiteljicom.

To su bili prvi nastupi i prve lekcije.

U galeriji se podsjetite nekih od stranica starog dobrog Bukvara.

Vjerujemo da će sve one koji su još devedesetih ili ranije išli u osnovne škole ova galerija slika podsjetiti na neke priče koje su zauvijek obilježile mnoga djetinstva.

 

Izvor:citaj.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.