RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiMagazin

Социјални станови за 10 породица

Свечаним уручивањем кључева данас је извршена примопредаја 10 станова у новоизграђеној  згради,  код жељезничке станице, који  су додијељени на кориштење изабраним корисницима по принципу Пројекта социјалног становања.

Кључеве новоизграђених станова добиле су  породице  које су у стању социјалне потребе ,млади брачни парови, дефицитарни кадрови  али и друге категорије  становништва у складу са прописаним критеријумима. Станови су величине до 40 метара квадратних.071015 DSC_0498

На церемонији примопредају кључева  станарима свечану врпцу пресјекли су градоначелник дистрикта Анто Домић и  Масимо Мина, шеф Секције за социјални развој Делегације Европске уније у БиХ.

Градоначелник дистрикта Анто Домић каже да је Брчко дистрикт  прва локална заједница која је имплементирала овај пројекат у БиХ.

„Ово je  нови начин  становања на подручју дистрикта и  намјера нам је  реализовати  још оваквих пројеката“, најавио је Домић

071015 DSC_0493

Рифет Мујановић, шеф Одјељења за расељена лица, избјеглице  и стамбена питања каже да ће корисници  данас додијељених станова плаћати месечну кирију од једне конвертибилне марке по квадрату, дужни су одржавати станове и на крају их предати у стању у којем су их добили. Станови нису наследни, али није ограничено вријеме њиховог кориштења.

Изградња  овог  објекта  реализована је у склопу Пројекта система социјалног становања којег финансира Европска унија.

Вриједност пројекта изградње зграде са  10 социјалних станова  је 360 хиљада марака, а Влада дистрикта Брчко је из средстава Буџета суфинансирала овај пројекат у износу од 100 хиљада марака,  те додијелила локацију за зграду  и обезбиједила све  потрене прикључке. Импелементатор пројекта је аустријска хуманитарна организација „Хилфсверк“

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.