RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Šta muškarci prvo primijete na vama?

Na prvom sastanku najvažnije je ostaviti dobar prvi utisak. Pročitajte šta je ono što će druga polovina odmah primijetiti na vama.

Vjerovali ili ne, imamo samo 12 minuta da impresioniramo muškarca ili ženu koji sjede preko puta nas.

Prvo što će potencijalni partner primijetiti na vama jeste osmjeh, a to je reklo čak 64 odsto ispitanih. Sa 58 odsto na drugom mjestu se nalazi kontakt očima koji je vrlo važan, a potom slijedi boja glasa koju primjećuje 25 odsto ispitanika.

Ono što odbija potencijalnog partnera u 59 odsto slučajeva jeste miris tijela. Na drugom mjestu 53 odsto ispitanika izdvojilo je da ih posebno odbija loš zadah iz usta, dok se jedan od deset ispitanika “hladi” ako osoba preko puta psuje.

Rezultati istraživanja su pokazali da sve više ljudi provjerava osobe s kojima će izaći na sastanak putem Gugla i društvenih mreža. Takođe, zanimljivo je da 25 odsto ispitanika drastično promijeni svoj izgled pre izlaska jer želi da impresionira drugu polovinu.

“Rezultati istraživanja su pokazali da su male stvari zaista bitne. Dakle, svaka osoba može malo da poradi na sebi i tako poboljša opšti utisak”, objasnila je psiholog Dona Doson.

Izvor: Super žena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.