Magazin

Viber uvodi jednu od najozbiljnijih usluga dosad. Pogledajte o čemu je riječ

Kompanija Rakuten Viber pohvalila se da u susret obeležavanju 10. godini postojanja uvodi jednu od najkompleksnijih i najozbiljnijih usluga dosad – finansijske transakcije!

Korisnici Viber aplikacije će od sada moći da upotrebljavaju Viber platformu za kupovinu roba i usluga, plaćanjem transakcija direktno iz aplikacije putem Google Pay sistema, a ova funkcija se uvodi lako i brzo na svako tržište na kome je dostupni platna usluga Google Pay. Nažalost, trenutno u Srbiji Google Pay nije u upotrebi, pa se nove mogućnosti Viber-a očekuju tokom 2021. godine, ali kako je Apple Pay već neko vreme i kod nas očekujemo da ubrzo bude najavljena i Google usluga sa bankama.

Ukrajina je izabrana da postane prva zemlja u kojoj će ova funkcija biti aktivirana, dok je primena u drugim zemljama predviđena tokom 2021. godine.

Da li zaista ima potrebe za korišćenjem toliko različitih aplikacija za društvene mreže, plaćanja i dostavu hrane povrh vodećih aplikacija za razmenu poruka? Još 2017. godine, 64% milenijalaca se interesovalo za rešenja novčanih transfera unutar aplikacija za razmenu poruka. Od tada je taj broj u stalnom porastu, a pandemija je samo naglasila potrebu uvođenja rešenja, koja bi omogućila da se praktično sve radi – na daljinu.

Viber je prepoznao tu potrebu i objavio podršku u vidu nove, a integrisane funkcije i finansijsku tehnologiju ovom premijerom u digitalnim plaćanjima, koja vode računa o privatnosti korisnika ponudio na IM tržištu. Ipak, Viber nije usamljen u toj težnji, jer je Facebook, vlasnik WhatsApp aplikacije već nešto slično najavio i za tu aplikaciju i pustio u upotrebu u Brazilu.

Zašto je plaćanje kroz Viber odlična stvar:

  • Ušteda vremena: Funkcija plaćanja u čet botovima je direktna i laka, kroz Viber aplikaciju
  • Sveobuhvatnost: Korisnici će kroz čet botove plaćati i mesečne troškove, isporuke, prevoz itd.
  • Bezbednost: Svi podaci su enkriptovani (nedostupni) čet botovima, Viber ili trećoj strani
  • Za poslovanje: Lak način za povezivanje i prikupljanje uplata za male, srednje i velike firme
  • Laka primena: Funkcija se uvodi lako i brzo svakom kome su dostupni Google Pay.

Ukoliko korisnik ima aktivnu Google Pay uslugu i na nju vezanu kreditnu tj. neku drugu platnu karticu, onda je plaćanje moguće kroz Viber, bez dodatnih podešavanja i unošenja dodatnih podataka.

Iz Viber kompanije kažu će ostvariti saradnju sa pouzdanim timovima programera čet botova i pružaocima usluga plaćanja tokom narednih mesec dana, kako bi ova funkcija što pre bila dostupna širem korisničkom segmentu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button