RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Abazović: Nema potvrde da iza kibernetičkih napada stoji Rusija

Premijer Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da nema službene potvrde da iza kibernetičkih napada na crnogorske državne institucije stoji Rusija.

“Meni se čini da je bilo ubrzano stajalište dijela institucija sustava, potpredsjednika Vlade i ANB-a da iza ovoga stoji Rusija jer mi za to nemamo službenu potvrdu, niti su naši međunarodni partneri mogli te stvari potvrditi niti demantirati”, kazao je Abazović.

Abazović je podsjetio kako su petnaestak dana prije formiranja manjinske Vlade imali napade i prijave o podmetnutim bombama u školama, što je rezultiralo velikim pritiskom na sektor sigurnosti, a na kraju je utvrđeno da su to radile čak maloljetne osobe.

Za sadašnji napad ne mogu kazati da je također benigan, ali je započeo neposredno nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi, rekao je Abazović u intervjuu za dnevnik “Vijesti”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.