Region

Brnabić: Naziru se konture nove vlade Srbije

Srpska premijerka Ana Brnabić kazala je danas da se konture nove vlade Srbije polako naziru te najavila da će biti personalnih promjena i promjena zakona o ministarstvima.

“Kada pogledate kakav je bio rujan, jasno je što ulazi u listopad, sve što smo imali s putovanjima, predsjednik u New Yorku, čuvanje mira i sigurnosti uslijed provokacija, i razgovori u kolovozu i rujnu s Lajčakom i Escobarom, stalni sastanci kako bi sačuvali mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti”, kazala je Brnabić gostujući u Dnevniku Radiotelevizije Srbije.

Brnabić je istaknula da je srpski predsjednik Vučić u govoru na Općoj skupštini UN-a podsjetio na temeljna načela međunarodnog prava, povelju UN-a koja treba jamčiti mir u svijetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta.

Po njezinim riječima, nakon govora Vučića, jasno je zašto Zapad toliko inzistira i toliko pritiska kako bi došlo do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

“Sve što je predsjednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istaknuo jeste taj kamenčić u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada spomenete Srbiju i kada predsjednik Vučić kaže dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije”, rekla je srpska premijerka Brnabić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button