RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
RegionSvijet

Дачић: Повећава се број земаља које повлаче пизнање Косова

Број земаља које ће повући или замрзнути признање самопроглашеног Косова биће повећан до краја године, што значи да ће бити мање од половине чланица УН које признају једнострано проглашену независност, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

“До краја године број земаља које су признале Косово, што је важно из тактичких разлога, пашће испод половине чланица УН. Већ сада, са 15 земаља, имамо скоро осам одсто од укупног чланства у УН. То је велики резултат за малу земљу као што је Србија”, рекао је Дачић новинарима у Њујорку. Он је навео да је српска делегација током три дана трајања Генералне скупштине УН разговарала са представницима 53 чланице и да ће, када се додају још два дана, тај број премашити 100.

“Са некима је разговарао председник везано за стратешке ствари, за дијалог са Приштином, али ту је било и многих сусрета управо о статусу Косова и Метохије. Наши грађани могу да буду сигурни да ће у наредном периоду бити, а то смо овде договарали, још земаља које ће повући или суспендовати одлуке о признању Косова”, рекао је Дачић.

Срна

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!