RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Negativan test za ulazak u Sloveniju od ponedjeljka vrijedi kraće

Negativan test za ulazak u Sloveniju bez karantene od ponedjeljka će vrijediti kraće nego do sada, predviđeno je novim protokolom Vlade Slovenije zbog ubrzanog širenja omikron varijante koronavirusa.

Validnost negativnog PCR testa pri ulasku u Sloveniju bit će 48  sati od uzimanja brisa, a brzog antigenskog testa 24 sata od uzimanja brisa, dok se ostali uvjeti ne mijenjaju.

Novim mjerama koje stupaju na snagu u ponedjeljak mijenjaju se uvjeti za korištenje javnog prijevoza, pa će se njime smjeti koristiti samo osobe koje su cijepljene, preboljele koronavirus ili imaju negativni test, a uz to moraju nositi i zaštitnu masku.

U vlakovima i autobusima ograničava se i broj putnika na sjedećim mjestima, te je potrebna međusobna distanca putnika na stajaćim mjestima, a za kontrolu i provođenje protokola zaduženi su organizatori prijevoza, odnosno javna prijevozna poduzeća.
Izvor: BHRT/ FOTO Agencije (B.E.G)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Predložen karantin za Slovence koji se vraćaju iz Hrvatske

Radio Brčko

U Sloveniju se od sutra može i sa brzim negativnim testom

Radio Brčko

U Sloveniji od danas bez obveznih maski u zatvorenom

Radio Brčko