Region

Plenković i Jandroković pozvali mlade da oplemenjuju politiku

Otvarajući 2. godišnju konferenciju Savjeta mladih u Hrvatskoj hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Jandroković poručili su mladim generacijama da svojim idejama i prijedlozima oplemenjuju politike, budu pokretači promjena, ali i da ne nasjedaju na priče o brzom uspjehu.

Konferenciju organizira Savjet za mlade Vlade RH u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade te pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora.

„Brzo će doći vrijeme kada ćete vi i vaša generacija preuzeti odgovornosti i zbog toga kao Vlada RH želimo pomoći mladima”, istaknuo je hrvatski premijer Plenković na konferenciji “Mladi kao nositelji razvoja hrvatskog društva” u zgradi Hrvatskog sabora.

Poručio je predstavnicima iz općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih iz cijele Hrvatske, neka budu pokretači u hrvatskom društvu i daju jasan signal za stvari koje treba kvalitetnije urediti i mijenjati. Također da budu predvodnici u području zelene i digitalne tranzicije, pridonose boljem uređenju hrvatske države, prenosi Hina.

„Morate biti ambiciozni, vrijedni, učiti, raditi, prilagođavati se, pratiti globalne trendove, gledati što nam donosi četvrta industrijska revolucija …”, rekao je Plenković.

Naglasio je kako je u fokusu hrvatske Vlade što kvalitetnije obrazovanje mladih da bi bili konkurentni na globalnom tržištu, rješavanje stambenog pitanja mladih, ali i zelena i digitalna tranzicija.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković naglasio je važnost rada za opće dobro i važnost znanja o upravljanju.

„Kada prođu izbori dolaze na vlast ljudi koji znaju i ne znaju upravljati, a da biste bili uspješan političar morate znati dobiti glasove, ali i upravljati, poznavati međunarodne odnose, unutarnju politiku, gospodarstvo. Morate imati znanja i vještine upravljanja, biti na neki način menadžer”, kazao je Jandoković.

Poručio je mladima da budu tolerantni jedni prema drugima bez obzira na različitu političku opredijeljenost ili interese, razviju političku kulturu i međusobno se uvažavaju, da budu spremni za kompromis i nikada ne gube iz vida opće dobro.

Izvor: Fena

Foto: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button