Region

Посланици Скупштине Србије усвојили извјештај о преговарачком процесу са Косовом

Посланици Скупштине Србије синоћ су усвојили извјештај о преговарачком процесу са властима Косова, са 154 гласа за и 23 против, док девет посланика није гласало.

Извјештај је парламенту поднијела Влада Србије и односи се на преговарачки процес Београда и Приштине од 1. септембра 2022. до 15. јануара 2023. године.

Дводневној расправи у парламенту присуствовао је и предсједник Србије Александар Вучић који је изјавио да ће Србија наставити да преговара о сваком, па макар и најлошијем приједлогу о Косову јер не смије да понови лоша искуства из прошлости.

Навео је и да Србију у наредном периоду очекују велики разговори, као и борба за оснивање Заједнице српских општина.

Засједање је протекло мирно, за разлику од првог дана када је кратко прекинут рад, јер су посланици опозиције устали и кренули ка столу предсједавајућег тврдећи да им је ускраћено право на реплику.

Предсједник Скупштине Владимир Орлић то је окарактерисао као “напад на предсједника државе”, па је дошло до кошкања посланика власти и дијела опозиције.

Посланици Народне странке напустили су јуче скупштинску сједницу јер је по његовим ријечима, предсједник Србије расправу о најважнијем државном и националном питању “претворио у циркуску представу”.

Посланици ће данас почети ванредно засједање са 32 тачке дневног реда, међу којима је и сет правосудних закона који се доносе ради усклађивања са Уставом Србије.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!