RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Шамац: За 102 првачића по 150 КМ

Општина Шамац обезбиједила је по 150 КМ и пригодне поклоне за 102 првачића са подручја ове локалне заједнице који су данас почели ново поглавље у одрастању.
Начелник општине Шамац Ђорђе Миличевић рекао је да су у оквиру мјера пронаталитетне политике општине бројни примјери подршке основцима и средњошколцима, наводећи да локална управа дјелимично суфинанира превоз основаца и плаћа једно цијело полугодиште превоз за средњошколце.

Директор Основне школе у Шамцу Свјетлана Ђурић изјавила је Срни да имају укупно 375 ученика, од којих 43 у првом разреду.

Директор шамачке Средње школе Смиља Нишић рекла је да броје 388 ученика, што је за 15 ученика више него прошле године, да имају укупно 112 ђака уписаних у Општу гимназију, царинске техничаре, браваре – завариваче и фармацеутске и физиотерапеутске техничаре, а настава се обавља у двије смјене.

“Хвала Влади Републике Српске, министарствима просвјете и културе и просторног уређења, који су у веома кратком року дали допринос у организацији и помоћи за реконструкцију и обнову школског простора, јер је школа била у потпуности оштећена у олујном невремену”, рекла је Нишићева.

Она је захвалила и министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Сави Минићу који је дао велики допринос обнови, те министру просвјете Жељки Стојичић која је била уз њих у организацији реконструкције и помоћи да настава почне 1. септембра, као и у свим школама.

У школске клупе данас је сјело око 850 основаца у четири основне школе у Шамцу, Црквини, Обудовцу и Слатини.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.