RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Широм Србије снијег, проблеми са струјом и у саобраћају

Широм Србије пада снијег, саобраћај се отежано одвија, а има и проблема у снабдијевању струјом.

Због снијега који од ноћас пада интезивно, у Студеници и Мланчи на рубу Голије, од ноћас нема струје. Електромрежа је због тежине снијега на појединим мјестима оштећена. Струје нема ни у приградским насељима – Грдица, Јарчујак и Конарево.
Струје нема у планинском дијелу на Јавору, Мучњу, Голији.Тамо је висина сњежног покривача преко 50 центиметара.

Планински дијелови општине Лучани и града Чачка такође су без електричне енергије. Екипе чачанске Електродистрибуције која покрива Моравички округ су појачане и на терену су, кварови се санирају.

Приступ им отежава мокар и тежак снијег, а доста је откинутих проводника и сломљених стубова.

Саобраћај у краљевачком крају се одвија успорено али без застоја.

Проходни су и сви путни правци у планинским дијеловима општине, преноси РТС. Екипе предузећа за путеве из Краљева и Новог Пазара су на терену.

У Београду од јутрос непрекидно пада снијег, који се задржава на коловозима, па је саобраћај отежан, посебно у вишим дијеловима града.

Поједине линије градског саобраћаја су скраћене, а аутобус на линији 303 усљед клизавог коловоза и снијега слетио је с пута у Булевару краља Александра.

Отежан је и саобраћај ка селима Пештерске висоравни, а магистрални путеви ка Сјеници у Тутину су проходни, али на њима има расквашеног снијега.

Проходни су и путеви прве категорије у општини Рашка и ка Копаонику.
У Сјеници и на Пештери је пало од 25 до 40 центиметара снијега, па се на многим путним правцима ка селима саобраћај одвија отежано или је тренутно у прекиду.

Предсједник општине Сјеница Муниб Мујдагић нагласио је да је на терену сва расположива механизација сјеничког Предузећа за одржавање путева и приватника који су ангажовани у зимском периоду.

Напомиње да је уведено и 24-часовно дежурство свих надлежних.

Проходни су и сви путеви првог реда у тутинској општини и путеви који воде ка месним заједницама.

Висина сњежног покривача на територији тутинске општине креће се од 20-40 центиметара.

Велика количина сњежних падавина забиљежена је на путним правцима од Новог Пазара према Тутину и магистралном путу Нови Пазар – Сјеница.

На овој дионици је због велике количине снијега дошло до краткотрајног прекида саобраћаја за теретна возила.

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Преминуо пјевач Маринко Роквић

Radio Brčko

Vučić poručio da je Srbija spremna da pruži svaku vrstu pomoći Hrvatskoj

Radio Brčko

Brnabić: Sjednica kriznog štaba naredne sedmice

Radio Brčko