Region

Skupština Crne Gore 10. februara o prijedlogu Zakona o oduzimanju imovine

Skupština Crne Gore će na vanrednoj sjednici 10. februara ramratrati Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Ministar pravde Marko Kovač rekao je ranije da je propisano da se od učinioca krivičnog djela može oduzeti imovina ukoliko je stečena kriminalnom djelatnošću, a njena ukupno procijenjena vrijednost iznosi najmanje 50.000 eura i ako je potvrđena optužnica za krivična djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

On je pojasnio da će, u slučaju da procijenjena vrijednost manja od 50.000 eura, imovinska korist biti oduzeta ako je počinilac pravosnažno osuđen.

Vrhovni sud je najavio da će nastaviti da prati dalji proces izmjena i dopuna postojećeg Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, imajući u vidu da je to pitanje od izuzetnog značaja za vladavinu prava i zaštitu i poštovanje ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!