RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Трговци најавили протест због фискализације тржница у Србији

Удружење пијачних радника из Србије страхује да би увођење фискализације на тржницама могло довести да више од 10.000 људи остане без посла те најављује велики протест у сриједу, 13. априла, у Београду.

“Неће бити продужења рока за е-Фискализацију, сви обвезници морат ће ући у систем до краја мјесеца и купити нове фискалне касе, јер од 1. маја почињу теренске контроле”, изјавио је у петак министар финансија Србије Синиша Мали, преноси Н1.

Удружење пијачних радника тражи посебан статус за своје чланове и да се тржнице изузму од фискализације.

Срђан Праштало из Удружења наводи како ће у супротном тржнице бити затворене, а мали пољопривредни произвођачи остат ће ће без могућности пласирања својих производа.

“Закон је тако осмишљен да ми не можемо преживјети. Нестат ћемо, паст ће промет тржница и оне ће се на крају продати. Донесен је закон да се ми ‘почистимо’, да се прогласе нерентабилним јавна предузећа која руководе овим ресурсима како би се онда она ставила на тендер, да се продају. Ту ћете онда видјети нову зграду и у приземљу мултинационални маркет и ту ће бити крај. Само што ми то нећемо дозволити”, поручио је Праштало.

Он је подсјетио да је на протесту 30. марта било 7.000 људи, а за 13. априла најављује још масовнији протест.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Скраћен карантин за ковид позитивне особе у Србији

Radio Brčko

Konstrakta predstavlja Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu

Radio Brčko

Srbija: Od večeras zabrana rada ugostiteljskih objekata i prodavnica od 21 čas do pet ujutro

Radio Brčko