Region

U Crnoj Gori u martu 66 posto manje turista

U martu je u Crnoj Gori zabilježen značajan pad dolazaka i noćenja turista zbog pandemije koronavirusa, dok ih u aprilu, zbog zabrane kretanja i širenja covida-19, uopće nije bilo, podaci su crnogorske Uprave za statistiku – Monstat.

U martu je u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo 66 posto turista manje nego u istom razdoblju prošle godine, a od ostvarenih 39.733 noćenja, 28.103 su bili strani turisti, a 11.630 domaći.

U strukturi noćenja stranih turista, u martu ove godine, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije – 10,7 posto, Rusije 9 posto, Njemačke od 8,7, Albanije 4,7, Velike Britanije 3,9 i Francuske 3,6 posto.

Kada je riječ o aprilu, iz Monstatu ističu kako nije zabilježen dolazak turista zbog uvođenja privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja koronavirusa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close