RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

U Srbiji se nastavljaju snižavati cijene osnovnih životnih namirnica

Foto: Arhiva

U Srbiji će od srijede, 20. septembra, biti jeftinije još 16 proizvoda, najavilo je srbijansko Ministarstvo trgovine.

U okviru akcija “Bolja cijena – cijena za narod” bit će snižene cijene brašna TIP 500 i TIP 400, suncokretovog ulja, kiselog mlijeka, margarina, sirnog namaza, crnog luka, graha, kupusa, paštete, hrenovki, smrznutog graška, džema, keksa, paste za zube i sapuna.

Akcija će trajati do 31. decembra ove godine, a proizvodi koji su dio akcije u prodavaonicama će biti jasno označeni znakom “Bolja cijena”.

Pod istom oznakom je i 20 proizvoda čije su cijene snižene 13. septembra.

“Izuzetno sam zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima. Bolja cijena je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavača, i njezin osnovni cilj je da zaštitimo standard građana i pomognemo im da za svoj teško stečen novac mogu kupiti što više proizvoda”, kazao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Rekao je i da proizvoda iz akcije “Bolja cijena” ima dovoljno i bit će dostupni na policama svih maloprodajnih objekata u Srbiji, u više od 2.500 prodavaonica.

Napomenuo je kako će preprodaja proizvoda biti oštro sankcionirana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.