RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Velika promjena u Sloveniji, ukinute vinjete koje se lijepe na staklo

Foto: Anadolu Agency (AA)

Slovenija je jučer, 1. veljače, uvela e-vinjete. To znači da u povijest odlaze papirnate vinjete koje se lijepe na vjetrobransko staklo. Stare vinjete kupljene prije 1. veljače vrijedit će do datuma isteka.

Podsjetimo, Slovenija je uvođenje e-vinjeta najavila još u siječnju prošle godine. Kupnja e-vinjete moguća je na stranici dars.si. I dalje su u ponudi tjedne, mjesečne i godišnje vinjete. U jednostavan upitnik treba upisati broj i zemlju registracije te mail adresu na koju će biti poslana potvrda o uplati.

Promjena kod godišnje vinjete

Godišnja vinjeta vrijedit će godinu dana od dana kupnje, dok su dosadašnje “ljepljive” jednogodišnje vinjete vrijedile do kraja godine u godini u kojoj su kupljene, bez obzira na datum kupnje.

Cijena vinjeta se ne mijenja – godišnja košta 110 eura, mjesečna 30 eura, a tjedna 15.

Slovenska policija postavila je na ceste mobilne kamere koje provjeravaju imaju li automobili e-vinjete. Budući da su e-vinjete vezane uz registraciju vozila i nisu prenosive, kamere šalju podatke u policiju, koja potom provjerava je li vinjeta plaćena ili nije.

Prilikom kupnje e-vinjete korisnik će dobiti potvrdu i račun i bilo bi dobro da ih zadrži kod sebe, ali nije obavezno da ih ima u vozilu.

Izvor: www.index.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Većina škola i vrtića u Sloveniji danas u štrajku

Radio Brčko

Slovenski liječnik, koji je dirao maloljetnicu, osuđen na uvjetnu kaznu

Radio Brčko

Здравствени радници у Словенији изложени свакодневним пријетњама

Radio Brčko