RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за четвртак 26.09.2019. године

 РЈ ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА

Застоји у испоруци електричне енергије:

 • Илићка дио и Грчица дио, застој у трајању од 2 h током дана;
 • ЕШ дио (Улица Павла Јовановића око бр. 6), застој у трајању од 1 h током дана;
 • Горњи Рахић дио, Чанде, Ћосети, Вујичићи, Буквик дио, могући краћи застој током дана;
 • Гајеви, Приједор, Подаревац, Скакава Горња и Рашљани, могући застој у току дана у трајању до пола сата;

РЈ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА.

 • У периоду од 9:00 до 14:00 h планирано је испирање мреже, те прање и дезинфекција резервоара у Шаторовићима. Купци би требали да обезбиједе довољне залихе воде за наведени прекид водоснабдијевања.
 • До прекида водоснабдијевања може доћи и у Улици Бранислава Нушића, због извођења радова на реконструкцији водоводне и канализационе мреже
 • Стање водоснабдијевања осталих водоводних система којима управља ЈП “Комунално Брчко” требало би да буде уредно.
 • Квалитет воде у градском и осталим локалним системима је задовољавајући  и одговара Правилнику о здравственој исправности воде за пиће (Сл. лист БиХ 40/10).

 РЈ ЧИСТОЋА

Служба за управљање отпадом

Према плану, данас ће прикупљање и одвоз смећа од правних и физичких лица бити организовано у насељима: Центар – Српска Варош – Илићка, Грчица, Горњи Рахић, Диздаруша – Пољопривредник, Мујкићи – Глухаковац – Брод доња страна, Бродуша – Стари Расадник – Брод лијева страна.

Због кварова на возилима – камионетима, отежано је прикупљање отпада у уским улицама, сокацима и засеоцима. Гдје запосленици буду у могућности, преносиће комунални отпад ручно на локације којима могу прићи аутосмећаре. Кориснике молимо за разумијевање и сарадњу, те одлагање отпада у контејнерима. Ради се на отклањању кварова на возилима и ускоро очекујемо нормализацију пружања ове услуге.

Служба за јавну хигијену

ОДРЖАВАЊЕ ЈАВНИХ ЗЕЛЕНИХ И САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА у складу са Планом и програмом надлежног одјељења Владе Брчко дистрикта БиХ за одржавање јавних површина:

 • Сакупљање и уклањање отпадака са јавних површина, ручно чишћење јавних површина, пражњење посуда за отпатке.
 • Одржавање пјешачке  зоне и Булевара мира: чишћење, сакупљање отпадака и пражњење корпица проводи  се у двије смјене од 05:00 до 22:00 h
 • Окопавање биљног материјала – градско подручје
 • Машинско кошење травњака – градско подручје
 • Орезивање стабала – градско подручје

 Сектор за збрињавање напуштених животиња

 • Удомљавање паса из азила сваког уторка и петка од 10:00 – 11:00 h

 ОСТАЛЕ АКТИВНОСТИ

Услуге одржавања – Услужно кошење, одржавање и уређење зелених површина за правна и физичка лица у складу са цјеновником предузећа.

Услуга доставе воде у цистерни – Испорука воде у цистерни је доступна радним данима, а прије испоруке потребно је извршити уплату на шалтерима Благајне. Једна испорука цистерне капацитета 10 метара кубних у кругу до 20 km кошта 100 КМ. За додатне информације позвати 0800 505 07.

О осталим и додатним услугама које пружа ЈП „Комунално Брчко“ можете сазнати више у корисничком сервису на www.komunalno.ba или контактирањем Позивног центра 0800 505 07.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.