RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Брчко: Апел становницима да рационално троше воду са локалних изворишта

Извориште Исламовац је главни извор водоснабдијевања за насеља у јужном и централном дијелу Брчко дистрикта БиХ – Штрепци, Паланка, Брка, Боће, Бодериште, Горњи и Доњи Зовик и Шаторовићи. Насеље Брка, из којег смо ових дана имали рекламације купаца за смањен притисак воде у цијевима, нажалост и овог љета суочава се са проблемом недовољне количине воде у систему.

Уједно, у петак 02.08.2019. године дошло је до квара у резервоарском простору Паланка, што је имало за посљедицу смањење количине воде која се дистрибуира, између осталог, и према насељу Брка, а што је довело до тога да је ово насеље у одређеном временском периоду имало отежано водоснабдијевање, о чему смо грађане благовремено информисали.

Иако је ЈП „Комунално Брчко“ љетну сезону дочекало са максималном техничком спремношћу и свим капацитетима у функцији, међу којима на високом степену функционалности и извориште Исламовац, евидентно је да су капацитети формираних изворишта недовољни да подмире укупне потребе становништва за водом. Бунари имају ограничену издашност, те се у мрежу дистрибуира онолико воде колико систем дозвољава.

Зато и овај пут апелујемо на становништво – кориснике локалних (сеоских) водовода да воду рационално троше и користе искључиво за обављање основних хигијенских и животних потреба, не и за заливање зелених површина, расхлађивање бетонских површина или пуњење базена.

Објекти водоснабдијевања, као инфраструктура којом ЈП „Комунално Брчко“ само управља и коју одржава, у протеклом периоду грађени су без цјеловитог и дугорочног плана водоснабдијевања, односно од случаја до случаја, а у овом тренутку надлежне институције раде на дефинисању приједлога мјера за побољшање функционалности водоводног система Штрепци, које се такође снабдијева из изворишта Исламовац.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за петак 08.02.2019. године

Radio Brčko

Брчко: У сриједу од 08:00 до 17:00 часова без струје девет насеља

Radio Brčko

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za ponedjeljak 01.10.2018. godine

Radio Brčko