RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Брчко: Апел – у контејнере одлагати само кућни отпад

ЈП “Комунално Брчко” апелује на кориснике услуге прикупљања и одвоза отпада да у контејнере одлажу искључиво комунални отпад, односно кућно смеће.

У складу са чланом 206. Закона о комуналним дјелатностима Брчко дистрикта БиХ, кућним смећем сматрају се чврсти отпаци који настају у становима, заједничким просторијама стамбених објеката, пословним просторијама и двориштима, а који се по својој величини могу одлагати у посуде за смеће. Кућним смећем не сматрају се: земља, отпаци и остаци грађевинског материјала, као и други крупни отпаци који настају у процесу индустријске, занатске, грађевинске, пољопривредне или друге производње и слично. У складу са чланом 173. овог закона, на јавној површини не смије се остављати нити бацати никакав отпад, нити се ове површине смију на било који начин прљати, а посебно је забрањено, између осталог, одлагање отпадног грађевинског материјала, земље и слично.

Стога, гомила цигли одложена поред контејнера у Улици Марина Држића није прописан начин одлагања отпада, те ће овај случај бити пријављен Инспекторату Брчко дистрикта БиХ.

Грађани који желе да се ријеше крупног, грађевинског и другог отпада могу наручити услугу одвоза отпада путем броја телефона 0800 505 07, која се посебно плаћа, односно није покривена мјесечним износом за одвоз отпада (који се није мијењао од 2005. године).

Такође, грађани имају могућност да се два пута годишње, у априлу и октобру, ријеше крупног отпада, када ЈП “Комунално Брчко” реализује бесплатну акцију.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Приводе се крају ванредне електро-интервенције на терену

Radio Brčko

Брчко: Застоји у испоруци електричне енергије у три мјесне заједнице

Radio Brčko

JP “Komunalno” Brčko upućuje čestitku povodom Kurban – bajrama

Radio Brčko