RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Брчко: Застоји у испоруци струје у Маочи и Прутачама

РЈ ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА

Застоји у испоруци електричне енергије;

 • Прутаче дио – застој у трајању од 2 х у току дана;
 • Маоча мањи дио – застој у трајању од 30 минута у току дана

РЈ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА.

 • У градском водоводном систему очекује се уредно водоснабдијевања.
 • Због санације и реконструкције дијелова мреже на Буквичком платоу, доћи ће до повременог нестанка воде или пада притиска у мрежи.
 • У осталим дијеловима градског водоводног система очекује се уредно водоснабдијевање
 • Снабдијевање локалних водовода у систему Штрепци – Исламовац зависи и даље расположиве количине воде на изворишту и у резервоару, те се у складу са тим проводе и рестрикције;
 • Квалитет воде је задовољавајући и одговара Правилнику о здравственој исправности воде за пиће (Сл. гласник БиХ, бројеви: 40/10, 43/10 и 30/12).

РЈ ЧИСТОЋА

Служба за управљање отпадом

 • Према плану, данас ће прикупљање и одвоз смећа од правних и физичких лица бити организовано у насељима: Центар – Српска Варош – Илићка, Грчица, Горњи Рахић, Диздаруша – Пољопривредник, Мујкићи – Глухаковац – Брод доња страна, Бродуша – Стари Расадник – Брод лијева страна.
 • Смеће је потребно одлагати на прописан начин – у комуналне посуде (канте или контејнере) или вреће за смеће, не у жељезну бурад, оклопе бојлера и сличне тешке посуде;
 • Охлађени пепео паковати у кесе и одлагати у велике контејнере;

Служба за јавну хигијену

ОДРЖАВАЊЕ ЈАВНИХ, ЗЕЛЕНИХ И САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА у складу са Планом и програмом надлежног одјељења Владе Брчко дистрикта БиХ за одржавање јавних површина:

 • Сакупљање и уклањање отпадака са јавних површина, ручно чишћење јавних површина, пражњење посуда за отпатке.
 • Одржавање пјешачке  зоне и Булевара Мира: чишћење, сакупљање отпадака и пражњење корпица
 • Одржавање јавних и зелених површина у складу са годишњим планом

Сектор за збрињавање напуштених животиња

 • Удомљавање паса из азила сваког уторка и петка од 10:00 – 11:00 h

ОСТАЛЕ АКТИВНОСТИ

О осталим услугама које пружа ЈП „Комунално Брчко“ можете сазнати више у корисничком сервису на www.komunalno.ba или контактирањем Позивног центра 0800 505 07.  

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за петак 12.10.2018. године

Radio Brčko

Брчко: Обавјештење за купце електричне енергије

Radio Brčko

Брчко: Застоји у испоруци електричне енергије у Горњем Рахићу и Церику

Radio Brčko