RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Brčko: Nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u dijelu MZ Klanac

Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i JP “Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, juče su nastavljeni radovi koji se izvode u okviru druge faze projekta „Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Fra Šimuna Filipovića“ u mjesnoj zajednici Klanac.

Radovi se realizuju na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova, te predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji, u kojem je JP “Komunalno Brčko“ izabrano kao najpovoljniji ponuđač. Cijena ugovorenih radova iznosi 28.080,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima.

U okviru prve faze projekta izgrađeno je 106 m vodovodne mreže dok se sa nastavkom radova na izgradnji 108 m kanalizacione mreže čekalo do dobijanja saglasnosti investitora, Vlade Brčko distrikta BiH, na izmjenu visinskog položaja kolektora fekalne kanalizacije, zbog postojećih podzemnih telekomunikacionih instalacija, koje u obimu u kojem danas postoje nisu postojale u fazi izrade glavnog projekta. Po dobijanju ove saglasnosti, stekli su se uslovi za nastavak radova na realizaciji projekta.

U toku ove godine RJ Vodovod i kanalizacija upješno je realizovala projekte „Izgradnja vodovodne mreže za priključenje zgrade za boračku populaciju u naselju Novo Brčko“, „Izgradnja vodovodne mreže u ulici Lejlića“ u MZ Gluhakovac, „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Brod“ i „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Boće“.

Sa završetkom svih radova na pomenutim projektima biće izgrađeno oko 2.200 m nove vodovodne mreže i 108 m kanalizacione mreže. Svi radovi izvedeni su i izvode se u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste, i to vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima.

Uporedo sa ovim radovima, svi redovni poslovi iz domena RJ Vodovod i kanalizacija teku u skladu sa planom i dinamikom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.