RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Brčko: Zastoji u isporuci struje na nekoliko lokacija

Zastoji u isporuci električne energije:

Za danas su planirani sljedeći radovi na EEO:

 • Marićani, zastoj u vremenu od 09:00 – 11:00 h
 • Bosutka, zastoj u vremenu od 11:00 – 13:00 h
 • Brezovo Polje, B.Polje – selo, Trnjaci, Sandići, Slijepčevići, Popovo Polje, Ražljevo, Krbeti, Posavci, Gredice, Gredice Marići, Pirometal i Stolin, mogući zastoj u trajanju do 5 minuta u toku dana
 • Brka – manji dio, mogući zastoj u trajanju do pola sata u toku dana
 • Begovača – manji dio, mogući zastoj u trajanju do pola sata u toku dana
 • Klanac – dio (Ulica Evlije Ćelebije – dio), zastoj u trajanju do 3 h u toku dana

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA.

 • Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Mladena Maglova, mogući su povremeni prekidi u vodosnabdijevanju kod kupaca u ovoj ulici.
 • Kod ostalih kupaca usluge vodosnabdijevanja u gradskom sistemu očekuje se uredna isporuka vode.
 • Lokalni vodovodi rade  sa ograničenom količinom vode na svim izvorištima ( zbog ekstremnih klimatskih uslova), a posebno oni koji se vodosnabdijevaju sa izvorišta Islamovac. Zbog toga su uvedene restrikcije i trajaće sve dok se situacija sa raspoloživom količinom vode ne popravi.
 • Apelujemo na korisnike lokalnih vodovoda kojima upravlja JP „Komunalno Brčko“ da vodu koriste za osnovne životne potrebe domaćinstva, nikako u druge svrhe – zalivanje bašta, dvorišta, polivanje betona ili punjenje bazena, odnosno onako kako je propisano Zakonom o komunalnim djelatnostima, a koji takođe predviđa sankcionisanje zbog rasipanja i gubitka vode.
 • Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. glasnik BiH, brojevi: 40/10, 43/10 i 30/12).

RJ ČISTOĆA

Služba za upravljanje otpadom

Prema planu, danas će prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica biti organizovano u naseljima: Centar – Srpska Varoš – Ilićka, Grčica, Gornji Rahić, Dizdaruša – Poljoprivrednik, Mujkići – Gluhakovac – Brod donja strana, Broduša – Stari Rasadnik – Brod lijeva strana.

Služba za javnu higijenu

ODRŽAVANjE JAVNIH, ZELENIH I SAOBRAĆAJNIH POVRŠINA u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH za održavanje javnih površina:

 • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, ručno čišćenje javnih površina, pražnjenje posuda za otpatke.
 • Održavanje pješačke  zone i Bulevara Mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica
 • Održavanje javnih i zelenih površina u skladu sa godišnjim planom

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja

 • Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 h

OSTALE AKTIVNOSTI

O ostalim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba ili kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07.  

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP „Komunalno Brčko“ SERVISNE INFORMACIJE za petak 27.03.2020. godine

Radio Brčko

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за петак 14.12.2018. године

Radio Brčko

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за четвртак 03.09.2020. године

Radio Brčko