RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

JP “Komunalno Brčko”: Proljetno uređenje grada

Zaposlenici Službe za javnu higijenu radne jedince Čistoća ove sedmice su maksimalno angažovani na poslovima uređenja javnih zelenih površina i cvjetnih gredica. Najviše posla je oko proljetne sadnje sezonskog cvijeća.

Novim ruhom zasađena je cvjetna gredica ispred zgrade Opštine, sadnja je nastavljena na pješačkoj zoni ispred zgrade Policije, a danas se uređuje cvjetnjak u parku na Bulevaru Mira.

Planirano je da do kraja ove sedmice bude zasađeno ukupno 8.000 komada petunije.

U naselju Grčica kod novog igrališta biće posađeno 11 novih stabala, na zahtjev građana. Osim sezonskog cvijeća, obavljaju se i redovne aktovnosti na mašinskom orezivanju žive ograde, mašinskom košenju travnjaka i druge, prema zahtjevu investitora Pododjeljenja za puteve i parkove Vlade Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!