InfoKom

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za ponedjeljak 16.04.2018. godine

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

Danas su predviđeni sljedeći zastoji u isporuci električne energije:

 • trafostanica 10/0,4 kilovolti Dizdaruša 8, jedan NN izlaz – kraći zastoj u toku dana
 • niskonaponska mreža Bijela – eventualni kraći zastoj u toku dana

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

 • Stanje vodosnabdijevanja gradskog i lokalnih vodovodnih sistema kojima upravlja JP “Komunalno Brčko” je uredno i nema planiranih isključenja potrošača radi izvođenja radova na mreži.
 • Kvalitet vode je zadovoljavajući  i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

RJ ČISTOĆA

Služba za upravljanje otpadom

Prema planu, danas je prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica organizovano u naseljima: Centar – Srpska Varoš – Ilićka – Potočari, Grčica, Dizdaruša – Poljoprivrednik, Broduša – Stari Rasadnik – Brod lijeva strana, Plazulje – Grbavica – Donji Rahić – Ulice – Gorice, Mujkići – Gluhakovac – Brod desna strana, Vučilovac – Drenava.

Akcija odvoza krupnog otpada

Danas će krupni otpad biti prikupljan iz mjesnih zajednica: Brod, Broduša, Stari rasadnik, Bijeljinska cesta, Bescarinska zona i Ilićka.

Služba za javnu higijenu

Čišćenje javnih saobraćajnih površina u gradskom području u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade za održavanje javnoprometnih površina.

 • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, mašinsko i ručno čišćenje površina, pražnjenje posuda za otpatke.
 • Održavanje pješačke  zone i bulevara Mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica provodi  se u dvije smjene u periodu od 04:00 do 22:00 sata.
 • Uklanjanje posipnog materijala sa kolovoza

Održavanje zelenih površina:

 • Mašinsko košenje: Partizansko spomen groblje
 • Okopavanje cvijetnih gredica: gradsko područje
 • Orezivanje i sječa drveća: Gradski park

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja

 • Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 sati.

OSTALE AKTIVNOSTI

O ostalim i dodatnim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button