RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

JP„Komunalno Brčko“ SERVISNE INFORMACIJE za ponedjeljak 23.03.2020. godine

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

Zastoji u isporuci električne energije:

  • naselja Begovača, Dizdaruša dio, Goričkići, Vranovača, Boće i Boderište interventno isključenje u terminu 10:00-11:00 h

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

  • Stanje vodosnabdijevanja gradskog i lokalnih vodovodnih sistema kojima upravlja JP “Komunalno Brčko” je uredno i nema planiranih isključenja potrošača radi izvođenja radova na mreži.
  • Kvalitet vode je zadovoljavajući  i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

RJ ČISTOĆA

Služba za upravljanje otpadom

Prema planu, danas će prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica biti organizovano u naseljima: Centar – Srpska Varoš – Ilićka – Potočari, Grčica, Dizdaruša – Poljoprivrednik, Broduša – Stari Rasadnik – Brod lijeva strana, Plazulje – Grbavica – Donji Rahić – Ulice – Gorice, Mujkići – Gluhakovac – Brod desna strana, Vučilovac – Drenava.

Služba za javnu higijenu

ODRŽAVANJE JAVNIH ZELENIH I SAOBRAĆAJNIH POVRŠINA u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH za održavanje javnih površina.

  • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, ručno čišćenje javnih površina, pražnjenje posuda za otpatke.
  • Održavanje pješačke  zone i Bulevara mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica provodi  se u dvije smjene, permanentno u periodu od 05:00 do 22:00 h
  • Mašinsko čišćenje kolovoza specijalnim vozilom: 07:00 do 15:00 h
  • Čišćenje rigola kolovoza: grad
  • Odgrtanje i okopavanje ružičnjaka
  • Vanredne aktivnosti po nalogu Vlade Brčko distrikta BiH: pranje i dezinfekcija javnih i saobraćajnih površina  

ZIMSKA SLUŽBA:

  • Stalna pripravnost, po potrebi dežurstva i intervencije na terenu

 OSTALE AKTIVNOSTI

Šalteri blagajne rade do 18:00 h. Pauza u radu je u periodu od 10:00-11:00 h i od 14:00-15:00 h, kada se vrši dezifekcija prostora. Molimo kupce da prije ulaska u objekat nagaze spužvu sa dezinfekcionim sredstvom i da drže odstojanje jedni između drugih.

Šalter Službe za odnose s kupcima zaprima samo zahtjeve za priključke i elektroenergetske saglasnosti. I ove, kao i druge zahtjeve, kupci mogu poslati e-mailom pozivni.centar@komunalno.ba, faksom na 049/216-118 ili poštom na Tina Ujevića 66, a obrazac preuzeti na web stranici u meniju Korisnički servis-zahtjevi i obrasci.

Šalter Službe za protokol i administraciju sa strankama radi do 13:00 h.

O ostalim i dodatnim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba i kontaktiranjem besplatne info linije 0800 505 07.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 16.01.2019. godine

Radio Brčko

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za utorak 23.07.2019. godine

Radio Brčko

JP “Komunalno Brčko”: SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 24.10.2018.

Radio Brčko