RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Обиљежавање Дана заштите животне средине и презентација о значају рециклаже отпада

Поводом 5. јуна, Свјетског дана заштите животне средине, у просторијама Омладинског центра у Брчком одржана је презентација о значају очувања и заштите животне средине са акцентом на важности рециклирања отпада. Циљ оваквих акција јесте тежња да наш град учинимо чишћом, здравијом и бољом средином за живот свих нас, а нарочито генерација које долазе иза нас.

Представница ЈП „Комунално Брчко“ Исмета Османовић, главни пројект менаџер Службе за развој овог предузећа, презентовала је средњошколцима које су то акције ученици средњих школа реализовали ради превенирања даљњег загађивања наше околине.

Пројекат под називом „Селекција отпада погодног за рециклажу у образовним установама„ значајна је акција у којој је учествовало 14 школа са подручја Брчко дистрикта БиХ. Овим пројектом показан је активитет младих у управљању и заштити животне средине и нужност подизања свијести о одржању задовољавајуће комуналне хигијене града.

С једнаким циљем очувања животне средине остварена је и сарадња ЈП „Комунално Брчко“ са средњим школама у Брчко дистрикту БиХ која је за циљ имала анимирање младих и потицање на провођење еколошких активности те развијање свијести о потреби искориштавања отпада.

Свјетски дан заштите животне средине обиљежава се сваке године 5. јуна на годишњицу одржавања Конференције Уједињених нација у Штокхолму, која је била посвећена животној средини и на којој је усвојен Програм заштите животне средине Уједињених нација.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.