RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Održana Sedma izložba pasa mješanaca

U nedjelju 29.04.2018. godne u Gradskom parku u Brčkom održana je 7. Izložba pasa mješanaca, u organizaciji Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“ i uz veliku podršku Kinološkog društva „Dog show“ iz Brčkog, koji je istog dana organizovao 18. Državnu izložbu pasa svih rasa.

Psi koji su učestvovali bili su raspoređeni u tri kategorije – mali, težine do 5 kg, srednji, težine do 15 kg i veliki psi, koji su teži od 15 kg. U izložbi su ravnopravno učestvovali i psi iz azila kojim upravlja JKP, a ocjenjivao ih je sudija Kinološkog saveza BiH Semir Klapić. Sudija je ocjenjivao socijalizaciju i poslušnost psa, hod u korak sa vlasnikom, njegovanost, odnos prema drugim psima i druge karakteristike.

Pobjednici ovogodišnje izložbe u kategoriji malih pasa su:

  1. mjesto pas Pufy vlasnice Merise Omerhodžić
  2. mjesto pas Bobi vlasnika Amira Jukića
  3. mjesto pas Olaf vlasnice Ivane Krezić

U kategoriji srednjih pasa pehari su pripali:

  1. mjesto pas Roki vlasnice Diane Rakanović
  2. mjesto pas Fifi vlasnika Rizaha Mujića
  3. mjesto pas iz azila JKP

U kategoriji velikih pasa učestvovala su samo tri psa, s obzirom da se nisu svi prijavljeni pojavili na izložbi, te su nagrade dodijeljene svim učesnicima, odnosno:

  1. mjesto pas Wencel – Veni vlasnika Damir Hasanovića
  2. mjesto pas Didy vlasnika Alena Hadžića
  3. mjesto pas iz azila JKP

Pobjednicima su dodjeljeni pehari i prigodni pokloni, a svim učesnicima zahvalnice.

Sudija Klapić kaže da je brčanska izložba mješanaca zaista poseban događaj, jer omogućava i vlasnicima pasa koji nisu čistokrvni da pokažu svoju ljepotu i umijeće, te da trud i briga koju vlasnici posvećuju svom psu i na ovakav način dobije potvrdu. A svi vlasnici čiji su mješanci dobili pehare, nisu krili zadovoljstvo i radost zbog tog čina.

Zahvaljujemo se svim učesnicima, sponzorima i ljubiteljima pasa koji su doprinijeli da i ove godine izložba mješanaca bude uspješno organizovana, te najavljujemo za narednu godinu osmu izložbu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.