RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Podrška akciji čišćenja rijeke u Gornjem Rahiću

JP „Komunalno Brčko“ je prethodnog vikenda i početkom ove sedmice dalo podršku akciji „Očistimo smeće iz korita naše rijeke“. Akciju je organizovao Džemat Gornji Rahić, a trajala je skoro četiri dana. U akciji je prikupljeno oko 12 t smeća, a pozivu za učešće u akciji odazvalo se skoro 60 mještana Gornjeg Rahića.

Očišćeno je oko 3 km korita rijeke, a prikupljeno je 11 kontejnera smeća – kesa, flaša, najilona, limenki, odjeće, pa čak i namještaja, tepiha i drugog kabastog otpada.

Svo prikupljeno smeće odvezeno je i deponovano na gradskoj deponiji.

Održavanje korita rijeka nije u nadležnosti JP „Komunalno Brčko“, ali smo se i ovaj put, kao i više puta do sada, odazvali akcijama čišćenja koje organizuju naši sugrađani i organizacije. Apelujemo na stanovništvo da čuva životnu sredinu i otpad odlaže na za to predviđena mjesta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP “Komunalno” Brčko: Servisne informacije za srijedu 23.09.2020. godine

Radio Brčko

ЈП “Комунално”: У азилу обиљежен Међународни дан заштите животиња

Radio Brčko

Брчко: Застоји у испоруци електричне енергије у три мјесне заједнице

Radio Brčko