RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Započeli radovi na izgradnji vodovodne mreže za priključenje zgrade za boračku populaciju ARBIH i HVO

Na osnovu zaključenog Ugovora o izvođenju radova između Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta i JP “Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt, dana 06.05.2019. godine, započeli su radovi na projektu izgradnje vodovodne mreže za priključenje zgrade za boračku populaciju ABiH i HVO.

JP „Komunalno Brčko“ je na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova te predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji izabrano kao najpovoljniji ponuđač.

Svi radovi bit će izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima JP „Komunalno Brčko“.

Predviđena je izgradnja 105 m cjevovoda što će omogućiti priključenje zgrade za boračku populaciju ABiH i HVO na gradski sistem vodosnabdijevanja.

Cijena ugovorenih radova iznosi  14.864,85 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima.

Pored ovog projekta JP „Komunalno Brčko“ će u periodu koji slijedi za potrebe naručioca radova, Vlade Brčko distrikta, realizovati još četiri projekta na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže.

Riječ o je projektima: „Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Fra Šimuna Filipovića“, „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Brod“, „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Boće“ te projekat „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u ulici Lejlića, MZ Gluhakovac“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обавјештење за купце електричне енергије

Radio Brčko

Brčko: Obavještenje za kupce električne energije

Radio Brčko

JP “Komunalno Brčko”: SERVISNE INFORMACIJE za ponedjeljak 16.11.2020. godine

Radio Brčko