RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

АО: Побједе Циципаса и Медведева, Попирин ривал Ђоковића у другом колу

Грчки тенисер Стефанос Циципас пласирао се данас у друго коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је побиједио Белгијанца Зизуа Бергса са 5:7, 6:1, 6:1, 6:3. Седми тенисер свијета је првобитно требало да такмичење у Мелбурну започне против Матеа Беретинија, али се Италијан повукао због повреде десне ноге.

“Очекивао сам играм са Матеом, оваква ствар може бити прилично опасна. Бергс ми је отежао посао, али сам заиста срећан како сам играо послије првог сета”, рекао је Циципас.

Циципас ће у другом колу играти против побједника из аустралијског дуела џордан Томпсон – Александар Крунић.

Прву препреку на овогодишњем Аустралијан опену прескочио је и Рус Данил Медведев коме је Француз Теренс Атман предао меч. Медведев, који је играо свој први меч у новој сезони, водио је са 5:7, 6:2, 6:4, 1:0 када је Француз предао меч због грчева.

Двоструки финалиста Аустралијан опена ће у наредној рунди играти са Финцем Емилом Русувуоријем који је на старту турнира елиминисао Американца Патрика Кипсона са 4:6, 6:3, 6:4, 7:6.

Даље је прошао и Аустралијанац Алексеј Попирин који је побиједио сународника Марка Полманса са 6:3, 7:6, 6:2 и тако заказао дуел са најбољим тенисером свијета Новаком Ђоковићем у другом колу.

Американац Бен Шелтон је у три сета био бољи од Шпанца Роберта Баутисте Агута (6:2, 7:6, 7:5), док је Италијан Лоренцо Музети славио против Француза Бењамина Бонзија у четири сета (7:6, 7:6, 4:6, 6:2).

Мјесто у другом колу обезбиједили су и Американац Себастијан Корда, Французи Иго Гастон, Лука Ван Аш и Адријан Манарино, Шпанац Алехандро Давидович Фокина, као и Чех Јакуб Меншíк.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.