RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Atletski klub „CROSS“ Brčko godinu počeo sa zlatnom medaljom

Atletičare Atletskog kluba „Cross“ Brčko naći ćete kako treniraju na Gradskom stadionu, u školskoj dvorani, a ovaj naš dogovoreni susret je bio u Gradskom parku. Kiša je zaprijetila. Strpljivo smo čekali i dočekali da prestane. Večer i noć se bližila. Djevojčice i dječaci su na klupe ostavili svoje stvari, a vrijedni trener Davor Todorović je dao upute za treniranje, a nama odgovor zašto u parku trening?

„Sretni smo što smo ovdje, jer je tu jedina tartan staza po kojoj se krećemo mi, rekreativci, šetači i svi koji vole atletiku, sport i prirodu. Staza je duga 572 m od kojeg je dio u pravcu oko 60 m prilagođen za sprint. Ovako marljiv rad donosi zdravlje i rezultate“, ističe trener Todorović. Kako je počela 2021. trener kaže: „Bili smo na Dvoranskom prvenstvu u sarajevskoj „Zetri“.

Imali smo tri takmičara za discipline: 60 m, bacanje kugle i skok u vis. Ista ekipa je bila i na atletskom mitingu. Krenuli smo i na druga prvenstva. Zadovoljni smo postignutim rezultatima pojedinačno i klub u cjelini. Danis Avdić je osvojio prvu zlatnu medalju u 2021. godini. Odličan početak.

Podsjetimo se prošle godine kada smo i zbog epidemije bili spriječeni da idemo na sva prvenstva, ali smo osvojili 72 medalje, a 2019. smo bili uspješni sa 120 medalja. Sadašnji treninzi su namijenjeni za Atletsko prvenstvo ove nedjelje (14.02.2021.) u Beogradu sa većim brojem naših takmičara.

AK „Cross“ Brčko će biti organizator kros takmičenja krajem idućeg mjeseca. Imat ćemo i promociju atletike u osnovnim školama s ciljem da afirmiramo atletiku kod djece. Jedva čekamo da prođe epidemiološka situacija.“Ovo je dio slike AK „Cross“ Brčko u kojem vlada rad, sport, zdrav duh, takmičenja i zato stižu priznanja.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sutra polumaraton koji se boduje za državno i entitetsko prvenstvo

Admir Kadrić

Atletski klub Cross dostojno reprezentovao Distrikt u Crnoj Gori i Zenici

Radio Brčko

Pet medalja Atletskom klubu “Cross” iz Brčkog

Radio Brčko