RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Барселона мора да плати 23 милиона евра на име пореза

Шпански суд наложио је фудбалском клубу Барселона да плати 23 милиона евра пореских корекција на суме исплаћене агентима играча између 2012. и 2015. године.

Вијеће за управне спорове Националног суда потврдило је пресуду Централног економског и административног суда (ТЕАЦ) изречену у јуну 2020. године, на коју је каталонски клуб већ уложио жалбу.

ТЕАЦ је пресудио да агенти “пружају услуге фудбалерима, а не клубу, и да ови износи имају карактер прихода из радног односа и подлијежу опорезивању у тренутку исплате”.

Барселона са своје стране сматра да ове исплате “одговарају накнади уговореној за њихове услуге пружене спортском субјекту и у том смислу није могуће приписати као накнаду играчима”.

Али, према шпанском суду, “дио накнаде се плаћа играчима и стога мора бити предмет релевантног пореза”.

(bhrt)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.