RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

BiH: Odbojkašice BiH večeras završavaju uspješne kvalifikacije za EP

Žesnka odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je još jednu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a sinoć je u dvorani “Goran Čengić” u Sarajevu savladala Norvešku  sa 3:0.

Ovo je bila četvrta pobjeda izabranica selektora Stevana Ljubičića kopjom su ovjerile palsman na EP drugi put zaredom. U dvoranio na Grbavici ovaj put odbojkašice BiH su u prvom od dva meča u dva dana savladale slabašnu Norvešku za nešto više od sat vremena igre.

U prva dva seta reprezentacija BiH nije dala priliku odbojkašicama iz Norveške da dođu do 10 poena, pa je u trećem setu selektor Ljubičić dao priliku svim igračicama, koje su na kraju opravdale ukazano povjerenje i osvojile treći set.

Do kraja kvalifikacija ostala je još jedna utakmica, ponovno protiv Norveške, koja se večeras igra također u dvorani “Goran Čengić” od 20 sati.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Blijeda igra bh-šampiona u osmini finala CEV KUPa

Radio Brčko

Brčanski odbojkaški siže pred završnicu KUPa BiH i plej off

Admir Kadrić

Odbojkaški „Memorijal Milorad Dragičević“ osvojila ekipa „Rekreacija“

Admir Kadrić