RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

BiH košarkaši večeras će odigrati kvalifikacijsku utakmicu za SP protiv Litvanije

Košarkaša reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je čarter letom iz Sarajeva otputovala u Vilnius, gdje će večeras odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije.

Iako je u toj zemlji proglašeno vanredno stanje, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odbila je prihvatiti molbu Košarkaškog saveza BiH da se meč odgodi. S druge strane, FIBA je odgodila susrete Bjelorusija – Velika Britanija, Ukrajina – Španija i Nizozemska – Rusija, saopćeno je iz KSBiH.

Prvobitno je planirano da naš nacionalni tim ne ide u zemlju u kojoj je proglašeno vanredno stanje zbog dešavanja u Rusiji i Ukrajini, ali nakon što su Košarkaški savez Litvanije i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dali garancije da će “Zmajevi” biti potpuno sigurni u Vilniusu, odluka je promijenjena.

Reprezentacija BiH u Litvaniju odlazi bez ijednog odrađenog treninga nakon utakmice u Tuzli protiv istog rivala (77:78), ali i skraćenog igračkog kadra.

Na put je krenulo deset Zmajeva koje će na raspolaganju imati selektor Vedran Bosnić: Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić.

– Malo čudna situacija za sve nas, ali šta je tu je. Ne treba sad puno o tome razmišljati. Ovi momci što su tu će se boriti, trebamo dati sve od sebe i probati pobijediti – kaže selektor Vedran Bosnić.

Utakmica Litvanija – BiH počinje u 18.30 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 1.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

FIBA odbila zahtjev KSBiH, ali Zmajevi neće putovati u Litvaniju

Radio Brčko

Lana Pudar danas u finalu Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju

Radio Brčko

Cerić na startu Svjetskog prvenstva u Dohi protiv predstavnice Turske

Radio Brčko