RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

BiH sa maksimalnim učinkom završila grupnu fazu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

Grupna faza u muškoj konkurenciji Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci u Sarajevu završena je u nedjelju.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine zadržala je maksimalan učinak pobjedom protiv Japana sa laganih 3:0. Po setovima je bilo 25:8, 25:14 i 25:15 za bh.  ekipu.

– Grupna faza koja je nama uvijek najteža je završena. Prvenstvo zbog toga što smo nosioci, protivnici su malo slabiji , a teško je zadržati motivaciju i moral u takvim mečevima. Ono što se sinoć desilo sa Amerikom ne može se platiti suhim zlatom, koliko je to nama u pozitivnom smislu dobro došlo, zbog naredne faze igre i faze ispadanja – istakao je bh. selektor Ifet Mahmutović.

Šansu u nedjelju na utakmici dobili su i mlađi igrači koji naporno rade na treninzima i čekaju svoju šansu.

– Imaju profesionalan odnos, maksimalno rade, a ono što im nedostaje jesu utakmice malo većeg nivoa kao što su ove ovdje. Počastili smo ih zbog dobrog rada na treninzima, a na njima je da se pokažu za budućnost – kazao je selektor Mahmutović.

Maksimalan učinak zadržala je i ekipa Irana koja je savladala Hrvatsku. Iako su početkom prvog seta Hrvati pružali dostojan otpor do većeg iznenađenja nije došlo, pa je utakmica završena sa 3:0 u setovima (25:18, 25:15, 25:16). Selekcija Irana u Sarajevu nastupa u najjačem sastavu, a dovoljno govori činjenica da Morteza Mehrzad, igrač visok 246 cm i jedan od najjačih karika reprezentacije u igru ulazi tek po nekoliko minuta.

U jednom od zanimljivijih utakmica dana Kazahstan je savladao Irak sa 3:0, Ruanda je bila bolja od Egipta, Njemačka od Poljske, Brazil od Kanade, Ukrajina od Holandije, a Amerika od Srbije. Svi ovi mečevi završeni su pobjedama rezultatom 3:0.

U ženskoj konkurenciji reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Ukrajine sa 3:0, dok su u derbiju dana Amerikanke bile bolje od Kanađanki sa 3:2. Brazil je pobjedio Italiju sa 3:1, a Ukrajina u svom drugom meču u nedjelju savladala Poljsku sa 3:0. Reprezentacija Poljske je takođe igrala dvije utakmice u nedjelju, a u drugom meču savladala je selekciju Mađarske sa 3:0. U posljednjim utakmicama dana Kanađanke su pobjedile Iran sa 3:1, dok je Italija pobjedila Njemačku sa 3:1.

Prvi susreti osmine finala u muškoj kategoriji igraju se danas, a bh. selekcija svoj meč igrat će protiv Hrvatske u 15.30. Sve utakmice bh. reprezentacije mogu se pratiti u prenosu uživo na BHRT-u, te putem livestreama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.