RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Borac je danas u šansi da jednom rukom zgrabi trofej namijenjen šampionu BiH

Foto: FK Borac
Nakon što su jučer odigrana tri duela 24. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, ova runda takmičenja bit će kompletirana danas jer su na rasporedu preostala tri duela.

U najvećem fokusu javnosti je derbi cijele sezone u kojem će Borac u Banjoj Luci dočekati Zrinjski. Ovo je duel prvog i drugog na tabeli prvenstva BiH, a kako Borac ima čak 12 bodova prednosti u odnosu na Mostarce, jasno je da će pobjeda najvjerovatnije značiti i osvajanje titule.

Svjesni toga su u oba tima pa je tako trener Borca Vinko Marinović pokušao skloniti fokus pažnje na bodovnu razliku već se posvetiti igri na terenu.

“Očekujem da pružimo dobru igru i nadamo se povoljnom rezultatu. Uvijek idemo sa željom da pobijedimo, ali ovisi i od odnosa snage i igre. Mi ćemo težiti ka trijumfu, a opet ako ne možemo da slavimo, dobar je i neriješen ishod. Međutim, i ja i igrači uvijek gledamo samo narednu utakmicu i ne želimo da razmišljamo koliko imamo bodova prednosti. Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija i ne želimo da kalkulišemo. Bez kalkulacije želimo da dobrom igrom dođemo do pobjede”, poručio je trener Marinović.

Zrinjski bi eventualnom pobjedom smanjio zaostatak na nešto realnijih devet bodova i kakva-takva nada bi se vratila u Mostar.

Derbi Borca i Zrinjskog na rasporedu je od 16 sati, a glavni arbitar bit će Ermin Sivac iz Zenice.

U ranijem terminu od 13:30 Zvijezda 09 će dočekati Široki Brijeg. Domaćin u Ugljeviku želi pobjedom vratiti nadu u opstanak i doći na tri boda od sigurne zone.

Hercegovački derbi u Gabeli igrat će GOŠK i Posušje od 20:45. Dok Gabeljanima “gori” pod nogama i samo su na bod iznad zone ispadanja, Posušje je u mirnoj situaciji i trenutno je na šestom mjestu s malim šansama i za progres u borbi za Evropu, ali i za ispadanje u niži rang.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.