RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Борис Клашнић двоструки шампион Републике Српске

Шеснаестогодишњи Борис Клашнић , члан атлетског клуба «Брчко»,ученик трећег разреда брчанске гимназије «Васо Пелагић» двоструки је јуниорски шампион Републике Српске.

На недавно одржаном појединачном првенству Српске одржаном на Сокоцу, Борис је скоком у даљ од 5,92 цм, те скоком у вис од 1,65 цм освојио златне медаље у овој заиста необичној комбинацији.

«На Сокоцу сам боравио у оквиру седмодневног кампа који организује Атлетски савез РС, на крају ког је и одржано првенство РС. Очекивао сам да ћу у скоку удаљ, мојом примарној дисциплини побољшати лични рекорд од 5,99, али ме је лакша повреда зглоба у томе онемогућила. Очекивани рекорд у скоку удаљ надомјестио сам првим мјестом у скоку у вис, па сам ипак задовољан са два прва мјеста» рекао нам је Клашнић.

О талентованом скакачу ријечи хвале има и његов тренер Милош Црнић, професор фискултуре, који није крио задовољство освојеним титулама, истовремено указујући на веома лоше услове у којима брчански атлетичари тренирају.

«На градском стадиону услови су заиста катастрофални и тамо тренирамо док нам временске прилике дозвољавају. Мислим да 100-тињак метара тартан стазе за Брчко не би било превелики издатак, а нама би заиста значило много» скроман је тренер Црнић.

Без побољшања услова Борис ће и даље остати само таленат и неће се развијати онако како му атлетски стручњаци предвиђају. Судећи према интересу локалне заједнице, атлетика, као базични спорт опстајаће захваљујући ентузијастима, како би млади Брчаци, осим на телевизији, понекад могли и у свом граду да виде неког атлетског рекордера.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.