RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Borussia Dortmund i Atletico Madrid posljednji četvrtfinalisti UEFA Lige prvaka

MADRID, SPAIN - MARCH 13: Cesar Azpilicueta of Atletico Madrid in action against Francesco Acerbi of Inter during the UEFA Champions League Round of 16 second leg football rematch between Atletico Madrid and Inter at Civitas Metropolitano Stadium in Madrid, Spain on March 13, 2024. ( Burak Akbulut - Anadolu Agency )

Borussia Dortmund i Atletico Madrid izborili su plasman u četvrtfinale UEFA Lige prvaka.

Nakon remija u prvom meču u gostima, rezultatom 1:1, Borussia je u revanšu osmine finala u Dortmundu savladala PSV Eindhoven sa 2:0.

Gol za vodstvo Borussije već u trećoj minuti meča postigao je Jadon Sancho, vrsni golgeter koji se vratio u Dortmund na posudbu nakon loše adaptacije i forme u Manchester Unitedu. Za konačnih 2:0 pogodio je u sudijskoj nadoknadi vremena Marco Reus.

Inter je u prvom meču slavio s minimalnih 1:0 nad Atleticom, a sinoć u Madridu Atletico je pobijedio sa 2:1, pa je pobjednik duela tražen u produžecima.

Gol za vodstvo Intera postigao je Federico Dimarco u 33. minuti meča, a dvije minute kasnije Atletico je izjednačio pogoptkom Antoine Griezmanna. Gol za pobjedu madridskog tima postigao je Memphis Depay u samoj završnici meča.

U produžecima nije bilo golova, pa je pobjednik odlučen izvođenjem jedanaesteraca. Fudbaleri Atletico Madrida imali su više koncentracije i sportske sreće pa su trijumfovali sa 3:2 u jedanaestercima.

Ranije su plasman u četvrtfinale fudbalske Lige prvaka izborili minhenski Bayern, Paris Saint-Germain (PSG), branitelj naslova Manchester City, Real Madrid, Arsenal i Barcelona.

Parovi četvrtfinala, kao i polufinala ovogodišnje Lige prvaka biće poznati nakon žrijeba koji će se u petak održati u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu s početkom u 12 sati.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.