RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Бранкица жели евротитулу

Одлични примач српске одбојкашке репрезентације Бранкица Михајловић, која «печалбарски одбојкашки хљеб» ове сезоне зарађује у турском шампиону Фенербахчеу, искористила је слободне дане да посјети родно Брчко, град који је ексјугословенској одбојци подарио више од 20 репрезентативаца.

«Са Фенербахчеом сам  пред доигравање за шампиона Турске обезбједила прво мјесто са само два пораза. Успјешно смо завршиле и групну фазу у Лиги шампиона и  9. и 10. априлa обезбједиле пласман на «фајналфор» Лиге шампиона који ће се одиграти  у италијанској Монтекјари. Ако томе додамо да ће на том турниру још  наступити Милена Рашић и Јована Стевановић, колегице из репрезентације, слободно можемо рећи да је ово сјајна прилика да се српска одбојка још јендом представи у најбољем свјетлу» прича нам Бранкица  у Брчком.

Поред обавезе да сачувају прошле године освојени шампионски пехар у турском шампионату, одбојкашице Фенербахчеа ове године најозбиљније  желе да конкуришу и за најсјанији европски трофеј у женској одбојци.

« Тренутно се припремамо  за завршни турнир Лиге шампиона. И тамо ћемо се састати са Вакифбанком, нашим најозбиљнијим ривалом за шампионски пехар у турском првенству.Лига шампиона за све нас представља огромну мотивацију Ово је мој први наступ у завршници Лиге шампиона, због чега сам заиста пресрећна и вјерујем да ћу на овом турниру показати сав свој потенцијал» оптимистички је расположена Михајловић.

Након европског «фајнал фора» слиједи завршни турнир за шампионат Турске на коме ће снаге такође одмјерити Фенербахче, Вакифбанка, Езечибаши и Галатасарај у двокружном систему доигравања.

«Екипа која у међусобним окршајима оствари највише побједа освојиће титулу шампиона. Надам се да ће шампионски пехар остати и  витринама Фенера, јер имамо одличан играчки и тренерски кадар на челу са тренером Марчелом који на врхунски начин припрема и води екипу» наглашава Бранкица.

Иако је ову сезону одиграла на позицији коректора, Бранкица уопште нема дилему да ће се одлично припремити да на Олимпијади у Рију ове године у репрезентацији Србије  заигра  на врхунском ниову на мјесту примача.

«Око 10.маја се окупљамо за наредне репрезентативне акције, међу којима је свакако најзначајнија Олимпијада у августу. Добра ствар је што ћемо као припрему за наступ у Рију имати такмичење у «Гранприју» гдје ћемо играти са најјачим репрезентацијама свијета. Вјерујем у  ову репрезентацију и из Рија заиста очекујемо добре вијести» загонетно одговара Бранкица Михајловић, сјајни примач српске репрезентације.

Ова врхунска и трофејна одбојкашица која је у свим земљама у којима је до сада наступала ( Швајцарска , Француска, Јужна Кореја, Бразил, Јапан, Турска и БиХ) освајала шампионски пехар  истиче  да се од свих градова у којима је  играла изван Брчког, најмање се осјећа усамљено у Истамбулу.

«У том граду  постоји веома бројна заједница спортиста са ових наших простора. Ми се дружимо  тако да сви много лакше подносимо боравак изван земље» казује нам Бранкица  Михајловић која је искористила тродневну паузу да дође у Брчко и посјети родбину и бројне пријатеље у граду на Сави.

Brankica sa Skelom

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.