RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčkoSport

Brčaci četvrti na 17-om memorijalu „IGRAJMO ZA ŠESNAEST“

Članovi Udruženja sportskih veterana Sandići 2009-Brčko, učestvovali su na tradicionalnom 17. Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Igrajmo za 16“, koji od 2000-te godine Radio-televizija Srbije održava u znak sjećanja na tragično nastradale kolege u bombardovanju zgrade RTS-a. Brčaci su igrali u grupi mediji i osvojili četvrto mjesto, pobijedivši ekipe javnih servisa iz Makedonije i Holandije ali su izgubili od ekipa Televizije Republike Srpske i „Ravne Gore“ iz Belgije.Fudbal je igran za: Jelicu Munitlak, Kseniju Banković, Darka Stoimenovskog, Nebojšu Stojanovića, Dragorada Dragojevića, Dragana Tasića, Aleksandra Deletića, Slavišu Stevanovića, Sinišu Medića, Ivana Stukala, Dejana Markovića, Milana Joksimovića, Branislava Jovanovića, Slobodana Jontića, Milovana Jankovića i Tomislava Mitrovića.

Veterani iz Brčkog učestvovali su među 182 ekipe iz desetak srbijanskih gradova i dijaspore i  postali dio velike sportske manifestacije za koju će se pripremati i iduće godine, a dotle će na svom terenu u Sandićima i Brčkom dočekivati nove prijatelje. Prvi veliki susret prijatelja slijedi 12.maja na Slavu Udruženja „Svetog Vasilija Ostroškog“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčaci sa Ilićke igrali protiv sinova Rubena i Xabi Alonsa

Admir Kadrić

Dva gradska derbija u sedam dana

Admir Kadrić

Ko je najjači: LOKOSI, LOKOSI, LOKOSI!

Admir Kadrić