RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčaci donijeli dva srebra iz Poljske

Tri takmičara “Borilačke akademije Ichigeki” Ognjen Garić, Mihailo Tešić i Selena Stanimirović na čelu sa trenerom Slobodanom Garićem, otputovali su i nastupili u periodu od 5 – 8. januara 2023. godine, kao članovi Kyokushin karate reprezentacije Srbije, na međunarodnom turniru ,,IKO POLISH CUP” koji je održan u gradu Wroclaw u Poljskoj .

Pored veoma jake konkurencije od preko 400 takmičara iz ukupno 12 zemalja, juniori su uspjeli da se izbore čak do dva finala.

Mihailo Tešić je pobjedivši protivnike u četvrtfinalnoj i polufinalnoj borbi, došao do finala i zauzeo drugo mjesto, a Selena Stanimirović, pobjedivši 3 protivnice u osmini finala, četvrt finalu i polufinalu, domogla se finala i zauzela takođe drugo mjesto. Ognjen Garić je zaustavljen od domaćeg borca iz Poljske, koji je u očito neriješenom meču, bez wazaria pobjedio sudijskom odlukom .

Ovo je veliki uspjeh juniora i još jednom pokazatelj da je “Borilačka akademija Ichigeki” tvornica izvanrednih takmičara i šampiona. To dokazuje i činjenica da takmičari ove akademije dobijaju redovne pozive za učešće i nastup u reprezentaciji druge države.

Iz “Borilačke akademije Ichigeki” su izrazili zahvalnost Slavenu Ristiću, Kyokushin savezu Srbije i predsjedniku saveza Žarku Petkoviću koji su omogućili odlazak, boravak i nastup njihovih takmičara u Poljskoj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.