RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanke idu na ogled sa Sarajkama u kamp u Butmiru

U redovnom 3. kolu Premijer ženske nogometne lige BiH odigrati će se prvenstvena utakmica u Kampu u Butmiru dva kluba koja su bez bodova. ŽNK SFK 2000 Sarajevo, šampion BiH nije igrao prva dva kola lige zbog obveza na kvalifikacijama UEFA lige prvaka za žene. ŽFK Lokomotiva Brčko je izgubila utakmice u Banja Luci od ŽFK Borac i u Brčkom od SFK Libero iz Goražda. Iako se favorit u ogledu Brčanki i Sarajki zna ekipa trenera Milorada Iliškovića će uložiti maksimum da se suprotstavi višestrukom prvaku države. Utakmica se igra nedjelju u 16 sati. Trener Ilišković je rekao da će se u utorak na stadionu Lokomotive u Brčkom odigrati utakmica redovnog kola kadetkinja Lokomotive i ŽMK SFK Sarajevo u 16 sati.

Sarajevska ekipa se vratila iz Rumunjske pobjedama u polufinalu grupe 7 prve runde igri sa ekipom Birikirkaru iz Malte 4 : 0, a zatim su u kvalifikacijama UEFA lige pobijedile ekipu Olimpije iz Cluja 2 : 1. U četvrtak čekaju što će im odrediti žrijeb druge runde koji će se obaviti u sjedištu UEFA u Nyonu.

Slike: Foto SFK 2000 Sarajevo i Lokomotive

Tekst: S. Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.