RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiSport

Brčanske princeze sa istim, šampionskim, ambicijama startuju u novoj sezoni

Danas je u Domu kulture u Brčkom održana press konferencija povodom početka nove takmičarske sezone Ženskog odbojkaškog kluba »BIMAL-JEDINSTVO« Brčko distrikt BiH.

Na press konferenciji su govorili Ranko Krsman, predsjednik kluba, Nataša Pucar, član Upravnog odbora kluba, Goran Hadžić, šef stručnog štaba kluba i Aleksandra Vidović, kapiten kluba.

Glavna tema press konferencije bila je početak nove takmičarske sezone u ženskoj Premijer ligi BiH, ali i skretanje pažnje nadležnih institucija Brčko distrikta na problem sa kojim se klub suočava od maja mjeseca ove godine.

U Sali Gimnazije Brčko, gdje klub trenira i igra sve utakmice, smješteno je nekoliko porodica čiji su domovi poplavljeni usljed katastrofalnih poplava u maju. Vlada Brčko distrikta do dan danas nije uspjela riješiti izmještanje porodica u adekvatan privremeni smještaj, što pravi problem unesrećenim porodicama, ali i Gimnaziji Brčko i klubu koji ulazi u novu sezonu bez ijednog odrađenog treninga na svom terenu. Kako je na press konferenciji istakao predsjednik kluba Ranko Krsman, odbojkšice BIMAL-JEDINSTVA u novu sezonu ulaze sa velikim žarom i ambicijama, ali nedostatak priprema može dovesti do problema u nastupima i negativno uticati na glavni i najsnažniji brend Brčko distrikta, a to su ženska i muška odbojka u Brčkom.

Bez obzira na trenutni veliki problem kluba, trener ŽOK »BIMAL-JEDINSTVA« i šef stručnog štaba Goran Hadžić ipak vjeruje u odbojkašice i osvajanje novih titula. Novu opremu za ovu sezonu i novu želju za osvajanjem titula brčanske princeze će premijerno pokazati u susretu prvog kola protiv UOK »BL-Volley« u petak, 3. oktobra, u Banja Luci, a prvu utakmicu kod kuće Brčanke igraju u 3. kolu protiv OK »HE na DRINI« 17/18. oktobra.

Na posljednjem, nedavno odigranom, pripremnom turniru pred sezonu »SportZDK Volleyball Open«, Brčanke su na kraju slavile pobjedivši u finalu ekipu UOK »BL Volley« Banja Luka rezultatom 3:0.

Odbojkašice ŽOK »BIMAL-JEDINSTVA« ulaze u novu sezonu u nešto promijenjenom igračkom sastavu koji čine: Paradžik Ajla, Mitrović Sandra, Vasić Dijana, Ćirković Jelena, Husić Amira, Okuka Arijana, Dragutinović Žana, Božić Milana, Čoralić Sandra, Sinanović Ajla, Vidović Aleksandra, Nikić Marija, Simić Verica, Banjanin Milana i Kostić Vera.

ŽOK »BIMAL-JEDINSTVO« je dugogodišnji apsolutni prvak u Bosni i Hercegovini, sa osam titula šampiona Bosne i Hercegovine i šest titula pobjednika KUP-a Bosne i Hercegovine. Titule prvaka države klub je osvojio u sezonama 2006/2007, 2007/2008, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. Brčanke dominiraju i u KUP-u BiH sa osvojenim titulama u 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. i 2013. godini.

Klub je na nivou Bosne i Hercegovine proglašen za drugi najbolji sportski kolektiv za 2011. i 2012. godinu. U Brčko distriktu klub je proglašen za najbolji sportski kolektiv u posljednjih pet godina, uključujući i posljednji izbor za 2013. godinu.

Saradnja sa BIMAL-om

Dugogodišnji veliki uspjeh brčanskih odbojkašica bio je povod kompaniji BIMAL d.d. da u 2013. godini ponosno prihvati generalno sponzorstvo kluba i na ovaj način pokaže da se pravi trud i zalaganje itekako prepoznaje.

»Saradnja BIMAL-a i kluba je plod našeg iskrenog divljenja i poštovanja za ovoliki uspjeh jednog lokalnog sportskog kluba, a nastavak nizanja titula ŽOK »BIMAL-JEDINSTVA« potvrda da smo napravili pravi potez i da smo zajedno još jači«, izjavila je za medije Nataša Pucar, Direktorica korporativnih komunikacija BIMAL-a i članica UO kluba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.