RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanski klubovi OK Mladost i MOK Jedinstvo ostvarili pobjede

Sportska srijeda (02.11.2022.) je bodovno obogatila u 5. kolu elitnog društva odbojkaških klubova BiH brčanske klubove OK Mladost i MOK Jedinstvo. Ova dva kluba su odigrala prvenstvene utakmice. Mladost je pobijedila OK Bosnu iz Sarajeva 3 : 2 po setovima: 27 : 25, 15 : 25, 18 : 25, 29 : 27 i 18 :16. Ova utakmica je trajala 121 minutu aktivne igre. Obje ekipe su demonstrirale dobru igru i neizvjestan ishod. Trener brčanske Mladosti je zadovoljan igrom kompletnog tima u kojem su prednjačili kapetan Azur Eminović, Stefan Lopatić, Amare Sokolar, te novajlija Danijel Medan i svi mladi igrači koji su pružili maksimum. Kod Sarajlija je proslavljeni reprezentativac i kapetan ekipe Sanjin Bezdrob su pokazali karakter mladima kako igru i protivnika treba prihvatiti.

Gotovo identična situacija se odigrala i na drugoj utakmici iste večeri u brčanskoj Gimnaziji na ogledu MOK Jedinstvo Brčko i vodeći na tablici OK Borac Banja Luka. „Poletarci“ Jedinstva su se znalački borili sa ekipom Borca za koju kažu da je stigla u Brčko bez nekih ključnih igrača. Rezultat se kretao ovako po setovima, a i ovaj je susret završio poslije pet ovako odigranih setova: 25 : 18, 27 : 25, 13 : 25, 18 : 25 i 15 : 13. Posebno je emotivno izražavao zadovoljstvo predsjednik Mehmedalija Žilić i svi igrači koje je predvodio iskusni Luka Šormaz, braća Srđan i Ognjen Mitrović, Radoslav Ćuk i drugi. Posebno će biti interesantna utakmica u subotu koji će od 18 sati odigrati OK Mladost i MOK Jedinstvo dva brčanska odbojkaška i premijer ligaška kluba.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.